Ineke Hofland(-Marx) en Bram Hofland
Erasmusstraat 79
7316 HN Apeldoorn
Tel.: (055) - 301 39 04
E-mail: info@doggycare.nl
 

Home
Uitlaatservice
Oppasservice
Intake-gesprek
Fotopagina
Tarieven
Route
Voorwaarden
Contact

De uitlaatservice van DoggyCare® Apeldoorn


Is uw hond ‘uitgelaten’ genoeg?

De ‘gemiddelde’ hond moet - volgens de Nederlandse Dierenbescherming - minimaal 2 uur per dag worden uitgelaten. Dat dit zijn lichamelijke conditie en gezondheid ten goede komt, wisten we natuurlijk al. Maar dat ook zijn geestelijk welzijn (zijn ‘geluk’) hiermee gebaat is wordt nog wel eens vergeten.

Uw hond is bij uitstek een sociaal dier. Dat betekent dat hij zich in een ‘roedel’ van mensen en/of soortgenoten het prettigst … en het veiligst voelt.
Honden die te lang alleen gelaten worden, die te weinig beweging krijgen gaan zich ‘vervelen’.
Door verveling kunnen honden geestelijk afstompen en ongewenst gedrag gaan vertonen. Mensen doen hun hond beslist te kort door ‘even vlug’ het bekende blokje om met ze te gaan lopen.
In combinatie met andere levensvoorwaarden is een goed uitgelaten hond een gelukkige hond.

Ik zou mijn hond best langer of vaker willen uitlaten maar …

  • door (beroeps– en/of gezins)omstandigheden komt het er - jammer genoeg - niet meer zo van.


  • er zijn geen geschikte uitlaatplaatsen - waar honden los mogen of kunnen - bij mij in de buurt.


  • mijn gezondheid (of hoge leeftijd) laat dat helaas niet meer zo goed toe.


  • door een ziekenhuisopname ben ik daar voorlopig niet toe in staat.


  • tijd en gelegenheid heb ik wel … ik wil gewoon dat mijn hond wat meer kans krijgt met andere honden om te gaan en te spelen.

Hoe werkt dat ... zo’n uitlaatservice?

Uw hond wordt - tussen 11:00 en 14:00 uur - aan huis opgehaald en door ons weer teruggebracht met de ‘DoggyCare®-hondenbus’. (De hondenuitlaatservice van DoggyCare® is alleen bestemd voor Apeldoorn en directe omgeving.)

 

Het aantal honden dat meegaat is maximaal 8 per uitlaatbeurt. Het een en ander is afhankelijk van het soort, de leeftijd en aard van de honden die meegaan.

De honden worden uitgelaten in een veilig omheind bosgebied achter de 'Julianatoren' waar ze heerlijk 'los' mogen om 'uitgelaten' te kunnen rennen en ravotten. En groot, dol en vooral enerverend feest! Niet zozeer de uitlaatduur, dan wel de 'uitlaatintensiteit' is in dit verband van belang voor een vrolijke, 'uitgelaten' hond.

 

Webdesign By: